Kontakt

Välkommen att kontakta oss

Du är varmt välkommen att ringa eller maila till oss om du har några funderingar.

Mail: jarjagarden@live.se
Tel: 0940-48 50 55
Adress: Järjavägen 5
912 95 Storseleby

Om oss

När du besöker familjeföretaget Järjagården träffar du dottern Sara, Majlis och hennes sambo Mikael. Vi kommer ursprungligen från Dalarna och flyttade till Västerbotten år 2015, för att följa vårt hjärta och drömmar. Att driva eget där vi får träffa människor, leva i vacker natur och ägna oss åt våra intressen – Jakt och fiske, var det som lockade oss hit. Järjagården är numer en del av vår livsstil!

Då vi är ett familjeföretag och finns inom räckhåll, kan vi ge god service med ett personligt bemötande. Att komma till Järjagården ska vara som att besöka sitt andra hem, med en varm och familjär känsla. Vi gör alltid vårt yttersta för att ha både nöjda och återkommande gäster. Välkommen till oss!

Resan hit

Med bil kör du E45 från Vilhelmina mot Storuman, 26 km. Sväng vänster till Storsele (skylt Järjagården), 2 km. Järjagården ligger i slutet av byn, till höger på toppen av en höjd.

Att besöka vildmarken ska mig enkelt. Till Järjagården reser du enkelt med flyg, direkt från Stockholm till närmaste flygplats i Vilhelmina. Besök gärna porten till vildmarken: www.southlaplandairport.com. Det är också möjligt att flyga till Umeå flygplats, och sedan använda hyrbil den sista delen av resan.

Företag med hyrbilar såsom SixtHertzAvis och Budget finns tillgängliga på flera ställen. Du kan använda AutoEurope eller Expedia för att se priserna för hyrbil. I Vilhelmina kan du hyra bil på Bil och Fritid.

Karta

 

Vårt hållbarhetsarbete


Järjagården är en del av Västerbotten Experience. Ett mål för Järjagården är att vara en träffpunkt i en levande landsbygd, där människor möts för aktiviteter och upplevelser i rofylld natur. Vi satsar på hållbar och långsiktig turism, där vi värnar om natur och kultur. Vi lägger vikt vid att inte överexploatera, utan istället lägga vikt vid att bevara den rofyllda naturen och vara sparsam med naturresurser.

Vi vill bidra till en levande landsbygd. Därför satsar vi på lokala råvaror. Vi tipsar gärna våra gäster om lokala företag, så att de också kan handla lokalt. På så vis kan vi hjälpa till att lyfta andra företag på orten. Många råvaror tas från den närliggande naturen, vilket syftar till att visa platsens matkultur och samtidigt ta vara på vad naturen erbjuder.

Vi berättar gärna om kulturen och livsstilen i närområdet. Vi intresserar oss för att skapa en lokal förankring i trakten och goda relationer med lokalbefolkningen. Vi bevarar husets och ortens historia, genom att berätta den vidare samt bevara och visa intressanta minnen. Vår verksamhet samverkar med både lokalsamhälle och markägare.

Vi erbjuder upplevelser som ger besökarna en inblick i livet på landsbygden och kulturen. Samtidigt bibehåller vi och för vidare historia och kultur. Våra aktiviteter anpassas på ett hållbart sätt, bland annat genom att både reglera och informera. Genom dessa åtgärder ger vi gästen möjlighet till bättre förståelse och respekt för natur och kultur.

I våra aktiviteter lägger vi hög vikt vid säkerhet och kvalitet. Risker analyseras och åtgärder vidtas för att minimera olyckor. Vi tänker igenom ekonomi, miljö och sociala aspekter när vi tar beslut.

Vi frågar alltid våra gäster om vad de tycker om sin vistelse, och är öppna för förbättring. Vi strävar efter glada och nöjda gäster, som ska känna sig som hemma. Välkommen!