Välkommen till Järjagården

En harmonisk plats i Lapplands vildmark

Järjagården är beläget på en harmonisk plats i Västerbotten, Lapplands vildmark, även kallad ”Norra Europas sista vildmark”. Här möts man för aktiviteter och upplevelser i rofylld natur.

Fiskerika vatten, orörd vildmark och vackra jaktområden

Intill Järjagården finns fiskerika vatten, orörd vildmark och vackra jaktområden. Varje år anordnas jakt- och fiskeresor, där ledordet är kvalitet. Gå på spännande harjakt, eller fågeljakt i skogsterräng efter tjäder och orre. Snösäkerheten ger goda möjligheter för toppfågeljakt. Vi som driver Järjagården är själva jägare, vilket gör att vi har kompetens inom området. Vi har även god erfarenhet av guidning vid jakt.

Ett av Sveriges bästa harrvatten

Endast 2 km från Järjagården sträcker sig Vojmån, som har ett av Sveriges bästa harrvatten. Letar du boende med närhet till Vojmån så har du hittat rätt. I ån finns även möjlighet att fånga stor öring. I ån och de närliggande sjöarna kan du även fiska öring, röding, sik, abborre och gädda. Catch and release är vår filosofi.

Bekvämt boende

Järjagården erbjuds hemtrevliga rum för övernattning. I rummen finns bekväma enkelsängar. Här finns möjlighet till både självhushåll och helpension. Efter en lång dag ute kan man slappna av i bastun.

Snösäkra vinteraktiviteter

Här är snösäkerheten ett faktum, vilket gör det till en självklar plats för vinteraktiviteter. Ta skotern direkt från Järjagården och upplev vildmarken på nära håll. Vi har direkt anslutning till välpreparerade skoterleder. Kör egen skoter eller hyr hos oss. Vi ger gärna tips på platser att besöka eller guidar dig dit. Efter en kortare bilfärd finns fina skidspår för både klassiskt och skate.

Familjärt med personlig service

Då vi är ett familjeföretag och finns inom räckhåll, kan vi ge god service med ett personligt bemötande. Atmosfären på Järjagården ska kännas personlig och familjär. Fokus läggs på att du som gäst ska känna dig hemmastadd och väl mottagen.

Genuin matlagning

I Järjagårdens restaurang serveras mat som tillagas från grunden. Här kan man avnjuta en god middag och dryck, medan man diskuterar kring bordet om dagens äventyr. Ofta erbjuds traditionella och lokala råvaror från Lappland, såsom vilt, fisk, svamp och bär. Vi erbjuder alltifrån husmanskost till grillbuffé och trerätters.