Restaurang

Restaurang Järjagården

På Järjagården erbjuds allt ifrån husmanskost, till grillbuffé och trerätters middag.

Kvalitativt och traditionellt

Fokus läggs på smakupplevelser med kvalitet. Ofta erbjuds traditionella och lokala råvaror från Lappland, såsom vilt, fisk, svamp och bär.

Fredagsmiddag

Fredagsmiddagarna påbörjas igen den 15/1, kl. 17.00! 

Om fredagsmiddagarna:

 • För att vi ska kunna fortsätta erbjuda dig en kvalitativ middag där hemlagat, närproducerat och svenskt kött står i fokus ändras priset på fredagsmiddagarna. Varmrätt, sallad, Järjagårdens tunnbröd samt kaffe med hembakad efterrätt, 120:-/person.
 • Endast bordsbokning. Boka bord senast torsdag, inför middag på fredag. Detta gör att vi kan anpassa restaurangen efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och värna om våra gäster. Utöver detta är du säker på att få en plats, samtidigt som det underlättar för dig som åker långt.
 • Maten hämtas bordsvis.
 • Serveras fredagar mellan kl. 17-19.00.
 • Vi fortsätter erbjuda hämtmat. Varmrätt inkl. sallad, tunnbröd och hembakad efterrätt, 85:-/person. Hämtmaten förbeställs senast torsdag eftermiddag och hämtas på fredag, mellan kl. 17-19.00.
 • Menyn presenteras i början av varje vecka.
 • Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit flera åtgärder för att du som gäst ska känna dig trygg hos oss:
  – Handsprit
  – Avståndsmarkeringar
  – Max 4 personer vid varje bord
  – Begränsat antal platser
  – Minst 1 meters avstånd mellan varje sällskap
  – Middagen hämtas bordsvis
  – Möjlighet till avhämtning
  – Utökade hygienåtgärder. Läs mer under fliken Aktuellt

Afternoon Tea på Alla hjärtans dag

Afternoon Tea på Alla hjärtans dag, söndag den 14/2 ❤ Tunnbrödssnittar, minipajer, rykande färska scones, marmelader och hemkokt sylt, krustader, småkakor och härliga bakverk…

Kl. 15-17.00. 295:-/person. Boka bord (begränsat antal platser) eller beställ för avhämtning.

Ring: 0940-48 50 55 eller maila: jarjagarden@live.se. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Historia: Hertiginnan Anna av Bedford införde denna engelska tradition redan på 1840-talet. På den tiden startade dagen med en stor frukost, medan middagen fick vänta till åttatiden på kvällen. Att svälta mellan frukosten och middagen var för mycket begärt, tyckte Anna. För att lindra hungern bad hon sin butler att på eftermiddagen bära in en bricka med te, smör och bröd till sin budoar. Hennes väninnor bjöds in och traditionen Afternoon Tea var född.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit flera åtgärder för att du som gäst ska känna dig trygg hos oss:
– Handsprit
– Avståndsmarkeringar
– Max 4 personer vid varje bord
– Begränsat antal platser
– Minst 1 meters avstånd mellan varje sällskap
– Middagen hämtas bordsvis
– Möjlighet till avhämtning
– Utökade hygienåtgärder

Hjärtligt välkommen!

Afternoon Tea Järjagården

Lokala råvaror

Vikten läggs vid hemlagad, närproducerad mat och svenskt kött. Även här erbjuds ofta lokala råvaror från Lappland, såsom vilt, fisk, svamp och bär.

Träffpunkt för en levande landsbygd

Fredagsmiddagarna är en viktig del för oss på Järjagården, främst för att vi vill värna om en levande landsbygd. Järjagården ska vara en träffpunkt, en plats där människor kan mötas över en god måltid och umgås med varandra.

Möte med lokalbefolkningen

Gäster som kommer utifrån orten möts av lokalbefolknigen och får samtidigt en inblick i traditioner, kulturen och livet på landsbygden.

Fredagsmiddagen serveras mellan kl. 17.00-19.00. Varmrätt inkl. sallad, Järjagårdens tunnbröd, kaffe och hembakat fikabröd.

Event, konferenser, födelsedagar och möten

Järjagården är den perfekta platsen att mötas. Här kan t.ex. födelsedagen, klubbträffen eller konferensen ske över en välsmakande middag. Vid bokning är minimum-antalet ett sällskap om minst 10 personer. Kontakta oss gärna för att få menyförslag. Vi kan skräddarsy ert event eller hjälpa till med ett passande upplägg. I restaurangen finns plats för 50 personer. Vi har fullständiga rättigheter.

Övernattning och middag

Boende på Järjagården har möjlighet att förhandsboka mat i restaurangen, oavsett antal gäster.

Tunnbröd

Järjagårdens tunnbröd bakas i stenugn enligt traditionellt recept, i vår vedeldade bakugn. Vi använder Norrmejeriers smör och mjölk. Tunnbrödet serveras i vår restaurang och finns även till försäljning.

Bagarstugan är ej tillgänglig för uthyrning. 

Beställ Järjagårdens tunnbröd genom att ringa: 0940-48 50 55 eller maila: jarjagarden@live.se. 65:-/påse, ca 500g. Tack för att du väljer lokalt!

Varmt välkommen!