Restaurang

Restaurang Järjagården

På Järjagården erbjuds allt ifrån husmanskost, till grillbuffé och trerätters middag.

Kvalitativt och traditionellt

Fokus läggs på smakupplevelser med kvalitet. Ofta erbjuds traditionella och lokala råvaror från Lappland, såsom vilt, fisk, svamp och bär.

Fredagsmiddag

Vi erbjuder dig en kvalitativ middag där hemlagat, närproducerat och svenskt kött står i fokus. Varmrätt, sallad, Järjagårdens tunnbröd samt kaffe med hembakad efterrätt, 120:-/person. Serveras fredagar mellan kl. 17-19.00.

Endast bordsbokning. Boka bord senast torsdag, inför middag på fredag. Detta gör att vi kan anpassa restaurangen efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och värna om våra gäster. Utöver detta är du säker på att få en plats, samtidigt som det underlättar för dig som åker långt.

Vi erbjuder fredagsmiddag för avhämtning. Varmrätt inkl. sallad, tunnbröd och hembakad efterrätt, 95:-/person. Hämtmaten förbeställs senast torsdag eftermiddag och hämtas på fredag, mellan kl. 17-19.00. Menyn presenteras i början av varje vecka.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit flera åtgärder för att du som gäst ska känna dig trygg hos oss:
– Handsprit
– Avståndsmarkeringar
– Max 8 personer vid varje bord
– Begränsat antal platser
– Minst 1 meters avstånd mellan varje sällskap
– Middagen hämtas bordsvis
– Möjlighet till avhämtning
– Utökade hygienåtgärder. Läs mer under fliken Aktuellt 

Lokala råvaror

Vikten läggs vid hemlagad, närproducerad mat och svenskt kött. Även här erbjuds ofta lokala råvaror från Lappland, såsom vilt, fisk, svamp och bär.

Träffpunkt för en levande landsbygd

Fredagsmiddagarna är en viktig del för oss på Järjagården, främst för att vi vill värna om en levande landsbygd. Järjagården ska vara en träffpunkt, en plats där människor kan mötas över en god måltid och umgås med varandra.

Möte med lokalbefolkningen

Gäster som kommer utifrån orten möts av lokalbefolknigen och får samtidigt en inblick i traditioner, kulturen och livet på landsbygden.

Fredagsmiddagen serveras mellan kl. 17.00-19.00. Varmrätt inkl. sallad, Järjagårdens tunnbröd, kaffe och hembakat fikabröd.

Event, konferenser, födelsedagar och möten

Järjagården är den perfekta platsen att mötas. Här kan t.ex. födelsedagen, klubbträffen eller konferensen ske över en välsmakande middag. Vid bokning är minimum-antalet ett sällskap om minst 10 personer. Kontakta oss gärna för att få menyförslag. Vi kan skräddarsy ert event eller hjälpa till med ett passande upplägg. I restaurangen finns plats för 50 personer. Vi har fullständiga rättigheter.

Övernattning och middag

Boende på Järjagården har möjlighet att förhandsboka mat i restaurangen, oavsett antal gäster.

Tunnbröd

Järjagårdens tunnbröd bakas i stenugn enligt traditionellt recept, i vår vedeldade bakugn. Vi använder Norrmejeriers smör och mjölk. Tunnbrödet serveras i vår restaurang och finns även till försäljning.

Bagarstugan är ej tillgänglig för uthyrning. 

Beställ Järjagårdens tunnbröd genom att ringa: 0940-48 50 55 eller maila: jarjagarden@live.se. 65:-/påse, ca 500g. Tack för att du väljer lokalt!

Åtgärder gällande COVID-19

Det är viktigt för oss på Järjagården att du som gäst ska känna dig trygg under din vistelse hos oss. Vi tar situationen i samhället på största allvar och på denna sida får du löpande uppdateringar om hur vi på Järjagården agerar. Vi har genomfört både egna och hälsomyndigheternas rekommenderade åtgärder för att skydda dig och minimera risken för smittspridning.

Vi bevakar utvecklingen via Folkhälsomyndigheten och regeringens information och rekommendationer och utvärderar kontinuerligt att sätta in nya åtgärder om situationen förändras.

Om du har några frågor – kontakta oss gärna: jarjagarden@live.se

Städrutiner

 • Vi ser över städrutiner och har intensifierat rengöring och rengör ytor med desinfektionsmedel.
 • Handsprit har placerats ut till våra gäster.

Vandrarhem

 • Vi ser över städrutiner och har intensifierat rengöring och rengör ytor med desinfektionsmedel. Vi är även, om möjligt, ännu mer noga med handhygien, städning och övriga förebyggande åtgärder.
 • Handsprit har placerats ut till våra gäster.
 • Fri av- och ombokning vid sjukdom

Restaurang

 • Vår generella hållning till mathantering är alltid att noggrannhet och hygien är av yttersta vikt samt att vi följer miljö- och hälsomyndighetens föreskrifter förbehållslöst. Vi är även, om möjligt, ännu mer noga med handhygien, städning och övriga förebyggande åtgärder.
 • Maten hämtas bordsvis.
 • Max 8 personer sittandes vid varje bord, med minst 1 meters avstånd mellan varje sällskap.
 • Hämtmat istället för middag kan beställas i restaurangen.

Våra medarbetare

 • Ska stanna hemma vid sjukdom (vid all känsla av både förkylning och influensaliknande sjukdom, feber, halsont)

Vad kan du som gäst göra?

 • För din egen skull skydda dig och andra från smittspridning. Tvätta dina händer noga och ofta och använd handsprit som vi placerat ut.
 • Känner du dig sjuk med symptom som snuva, feber, hosta, andningspåverkan: stanna hemma och undvik att smitta andra.
 • Om du har varit i riskområden, utomlands eller i kontakt med någon som är smittad rekommenderar vi att du väntar 14 dagar innan ett besök hos oss.

Varmt välkommen!