Restaurang

Restaurang Järjagården

På Järjagården erbjuds allt ifrån klassisk husmanskost med det lilla extra, till temamiddagar, julbord och trerätters middag med guldkant. Alltid lagat med kärlek från grunden.

Kvalitativt och traditionellt

Fokus läggs på smakupplevelser med kvalitet. Vi använder oss i största möjliga mån av traditionella och lokala råvaror från Lappland, såsom vilt, fisk, svamp och bär. 

Kulinarisk afton

Kulinarisk afton – tema Frankrike! Unna dig en oförglömlig kväll där den franska matkulturen möter Västerbottens råvaror och matchas med noga utvald dryck.

Förra tillfället blev fullbokat snabbt! Begränsat antal platser – Boka bord.

Lördagen den 27/4 kl. 18.00.

MENY

FÖRRÄTT
Gratinerad löksoppa med Västerbottensost och Järjagårdens levain

VARMRÄTT
Boeuf Bourguignon på älg med gula kantareller. Serveras med mandelpotatispuré och smörstekt sparris

DESSERT
Crème brûlée

Bordsvatten, hembakat bröd, smör och kaffe ingår.

Trerätters middag, hantverksmässigt lagad med kärlek av lokala råvaror, samt dryckespaket med ett glas matchande dryck till varje maträtt 835:-/person. Endast trerätters 595:-/person. Meddela med eller utan dryckespaket vid bokning.

Låt oss sätta guldkant på din tillvaro.

Välkommen till en Kulinarisk afton på Järjagården!

Fredagsmiddag

Fredagsmiddagarna anordnas för att vi vill värna om en levande landsbygd. Järjagården ska vara en träffpunkt, där vi kan mötas över en god måltid och umgås med varandra. Fokus ligger på genuin, hemlagad mat med svenskt kött.

Fredagsmiddag serveras på Järjagården varje fredag, mellan kl. 17.00-19.00.

Buffé med varmrätt, sallader, Järjagårdens tunnbröd, kaffe och hembakad dessert, 150:-/pers. Barn upp till 6 år äter gratis. Halva priset för barn upp till 12 år. Avhämtning 130:-/pers, inkl. sallad, tunnbröd och dessert.

Middagarna kan både avnjutas i restaurangen och beställas för avhämtning. Menyn presenteras löpande här på hemsidan under fliken Aktuellt och på våra sociala medier.

Endast förbokning. Boka bord eller avhämtning snarast för att vara säker på att få en plats. Boka via meddelande på våra sociala medier, ring: 0940-48 50 55 eller maila: jarjagarden@live.se senast dagen innan.

Varmt välkommen hälsar Sara, Majlis och Mikael!

Lokala råvaror

Vikten läggs vid hemlagad mat av lokala råvaror och svenskt kött.

Träffpunkt för en levande landsbygd

Fredagsmiddagarna är en viktig del för oss på Järjagården, främst för att vi vill värna om en levande landsbygd. Järjagården ska vara en träffpunkt, en plats där människor kan mötas över en god måltid och umgås med varandra.

Möte med lokalbefolkningen

Gäster som kommer utifrån orten möts av lokalbefolknigen och får samtidigt en inblick i traditioner, kulturen och livet på landsbygden.

Event, konferenser, födelsedagar och möten

Järjagården är den perfekta platsen att mötas. Här kan t.ex. födelsedagen, klubbträffen eller konferensen ske över en välsmakande middag. Vid bokning är minimum-antalet ett sällskap om minst 10 personer. Kontakta oss gärna för att få menyförslag. Vi kan skräddarsy ert event eller hjälpa till med ett passande upplägg. I restaurangen finns plats för 50 personer. Vi har fullständiga rättigheter.

Vid entrén finns en ramp som gör det enkelt att ta sig in till restaurangen med rullstol och barnvagn. I restaurangen finns en toalett som är anpassad för dig som är rörelsehindrad. Skötbord finns att tillgå för gäster med bebis.

Övernattning och middag

Boende på Järjagården har möjlighet att förhandsboka mat i restaurangen, oavsett antal gäster.

Tunnbröd

Järjagårdens tunnbröd bakas i stenugn enligt traditionellt recept, i vår vedeldade bakugn. Vi använder Norrmejeriers smör och mjölk. Tunnbrödet serveras i vår restaurang och finns även till försäljning.

Bagarstugan är ej tillgänglig för uthyrning. 

Beställ Järjagårdens tunnbröd genom att ringa: 0940-48 50 55 eller maila: jarjagarden@live.se. Tack för att du väljer lokalt!

Järjagården finalist som Årets Tunnbrödsinspiratör 2020

Järjagården fick äran till en av finalplatserna som Årets Tunnbrödsinpiratör år 2020! Priset delades ut av Tunnbrödsakademin.

Varmt välkommen!