Midsommar Järjagården

Restaurang

Restaurang Järjagården

På Järjagården erbjuds allt ifrån klassisk husmanskost, till temamiddagar, julbord och trerätters middag. Alltid lagat med kärlek från grunden.

Kvalitativt och traditionellt

Fokus läggs på smakupplevelser med kvalitet. Ofta erbjuds traditionella och lokala råvaror från Lappland, såsom vilt, fisk, svamp och bär.

Midsommar på Järjagården

Fira midsommar på Järjagården med sill och grill!
 
Heminlagda sillar, färskpotatis, ägghalvor med handskalade räkor, grillad och marinerad älgstek med klyftpotatis, bearnaisesås, flera sallader och tunnbröd. Till efterrätt serveras gräddtårta med jordgubbar samt kaffe/te.
 
Midsommarafton, fredag den 23/6 kl. 17.00.
 
295:-/person. Endast bordsbokning. Ingen avhämtning denna kväll. Boka bord via meddelande på våra sociala medier, ring: 0940-48 50 55 eller maila: jarjagarden@live.se
 
Varmt välkommen hälsar Sara, Majlis och Mikael!

Fredagsmiddag

Vi erbjuder dig en kvalitativ middag där hemlagat, närproducerat och svenskt kött står i fokus. Varmrätt, sallad, Järjagårdens tunnbröd samt kaffe med hembakad efterrätt, 130:-/person. Serveras som buffé på fredagar mellan kl. 17.00-19.00.

Endast bordsbokning. Boka bord snarast, dock senast torsdag, inför middag på fredag.

Vi erbjuder fredagsmiddag för avhämtning. Varmrätt inkl. sallad, tunnbröd och hembakad efterrätt, 105:-/person. Hämtmaten förbeställs senast torsdag eftermiddag och hämtas på fredag, mellan kl. 17.00-19.00. Menyn presenteras i början av varje vecka, under fliken Aktuellt.

Lokala råvaror

Vikten läggs vid hemlagad, närproducerad mat och svenskt kött. Även här erbjuds ofta lokala råvaror från Lappland, såsom vilt, fisk, svamp och bär.

Träffpunkt för en levande landsbygd

Fredagsmiddagarna är en viktig del för oss på Järjagården, främst för att vi vill värna om en levande landsbygd. Järjagården ska vara en träffpunkt, en plats där människor kan mötas över en god måltid och umgås med varandra.

Möte med lokalbefolkningen

Gäster som kommer utifrån orten möts av lokalbefolknigen och får samtidigt en inblick i traditioner, kulturen och livet på landsbygden.

Event, konferenser, födelsedagar och möten

Järjagården är den perfekta platsen att mötas. Här kan t.ex. födelsedagen, klubbträffen eller konferensen ske över en välsmakande middag. Vid bokning är minimum-antalet ett sällskap om minst 10 personer. Kontakta oss gärna för att få menyförslag. Vi kan skräddarsy ert event eller hjälpa till med ett passande upplägg. I restaurangen finns plats för 50 personer. Vi har fullständiga rättigheter.

Vid entrén finns en ramp som gör det enkelt att ta sig in till restaurangen med rullstol och barnvagn. I restaurangen finns en toalett som är anpassad för dig som är rörelsehindrad. Skötbord finns att tillgå för gäster med bebis.

Övernattning och middag

Boende på Järjagården har möjlighet att förhandsboka mat i restaurangen, oavsett antal gäster.

Tunnbröd

Järjagårdens tunnbröd bakas i stenugn enligt traditionellt recept, i vår vedeldade bakugn. Vi använder Norrmejeriers smör och mjölk. Tunnbrödet serveras i vår restaurang och finns även till försäljning.

Bagarstugan är ej tillgänglig för uthyrning. 

Beställ Järjagårdens tunnbröd genom att ringa: 0940-48 50 55 eller maila: jarjagarden@live.se. Tack för att du väljer lokalt!

Järjagården finalist som Årets Tunnbrödsinspiratör 2020

Järjagården fick äran till en av finalplatserna som Årets Tunnbrödsinpiratör år 2020! Priset delades ut av Tunnbrödsakademin.

Varmt välkommen!