Restaurang Järjagården
På Järjagården erbjuds allt ifrån klassisk husmanskost med det lilla extra, till temamiddagar, julbord och trerätters middag med guldkant. Alltid lagat med kärlek från grunden.
Kvalitativt och traditionellt
Fokus läggs på smakupplevelser med kvalitet. Vi använder oss i största möjliga mån av traditionella och lokala råvaror från Lappland, såsom vilt, fisk, svamp och bär.
Julbord
I år kommer vi att ställa in julborden av hälsoskäl, på grund av en knäoperation. Vi vill tacka alla gäster som planerat att boka och ser fram emot att välkomna er tillbaka lite längre fram!
Vi vill även passa på att tacka er för alla värmande och omtänksamma kommentarer på detta. Ert stöd betyder oerhört mycket för oss.
Det är tack vare er som vi kan fortsätta utvecklas och förverkliga vår dröm. Varje besök, kommentar och rekommendation gör stor skillnad.
Håll gärna ett öga på vår sida för att ta del av kommande händelser. Vi ser fram emot att få välkomna er igen. Tills dess,
Ha en underbar juletid och ta hand om er!
Varma hälsningar
Sara, Majlis och Mikael
Fredagsmiddag
Fredagsmiddagarna är avslutade för i år. Tack till alla kära gäster som besökt våra fredagsmiddagar under året och bidragit till att hålla landsbygden levande!
Vi ser fram emot att välkomna dig igen under början av år 2025!
Fredagsmiddag serveras på Järjagården under fredagar. Buffén står uppdukad mellan kl. 17.00-19.00.
Fredagsmiddagarna anordnas för att vi värnar om en levande landsbygd. Järjagården ska vara en träffpunkt, där vi kan mötas över en god måltid och umgås med varandra. Fokus ligger på genuin, hemlagad mat med svenskt kött.
Buffé med varmrätt, sallader, Järjagårdens tunnbröd, kaffe och hembakad dessert, 160:-/pers. Barn upp till 6 år äter gratis. Halva priset för barn upp till 12 år. Avhämtning 140:-/pers, inkl. sallad, tunnbröd och dessert.
Middagarna kan både avnjutas i restaurangen och beställas för avhämtning. Menyn presenteras löpande här på hemsidan under fliken Aktuellt och på våra sociala medier.
Endast förbokning. Boka bord eller avhämtning snarast för att vara säker på att få en plats. Boka via meddelande på våra sociala medier, ring: 0940-48 50 55 eller maila: jarjagarden@live.se senast dagen innan.
Varmt välkommen hälsar Sara, Majlis och Mikael!
Lokala råvaror
Vikten läggs vid hemlagad mat av lokala råvaror och svenskt kött.
Träffpunkt för en levande landsbygd
Fredagsmiddagarna är en viktig del för oss på Järjagården, främst för att vi vill värna om en levande landsbygd. Järjagården ska vara en träffpunkt, en plats där människor kan mötas över en god måltid och umgås med varandra.
Möte med lokalbefolkningen
Gäster som kommer utifrån orten möts av lokalbefolknigen och får samtidigt en inblick i traditioner, kulturen och livet på landsbygden.
Event, konferenser, födelsedagar och möten
Järjagården är den perfekta platsen att mötas. Här kan t.ex. födelsedagen, klubbträffen eller konferensen ske över en välsmakande middag. Vid bokning är minimum-antalet ett sällskap om minst 10 personer. Kontakta oss gärna för att få menyförslag. Vi kan skräddarsy ert event eller hjälpa till med ett passande upplägg. I restaurangen finns plats för 50 personer. Vi har fullständiga rättigheter.
Vid entrén finns en ramp som gör det enkelt att ta sig in till restaurangen med rullstol och barnvagn. I restaurangen finns en toalett som är anpassad för dig som är rörelsehindrad. Skötbord finns att tillgå för gäster med bebis.
Övernattning och middag
Boende på Järjagården har möjlighet att förhandsboka mat i restaurangen, oavsett antal gäster.
Tunnbröd
Järjagårdens tunnbröd bakas för hand i stenugn enligt traditionellt recept, i vår vedeldade bakugn. Vi använder Norrmejeriers smör och mjölk. Tunnbrödet serveras i vår restaurang och finns även till försäljning.
Bagarstugan är ej tillgänglig för uthyrning.
Beställ Järjagårdens tunnbröd genom att ringa: 0940-48 50 55 eller maila: jarjagarden@live.se. Tack för att du väljer lokalt!
Järjagården finalist som Årets Tunnbrödsinspiratör 2020
Järjagården fick äran till en av finalplatserna som Årets Tunnbrödsinpiratör år 2020! Priset delades ut av Tunnbrödsakademin.